Soms loopt het anders dan verwacht

begin

Soms lopen dingen anders dan verwacht

Na de zomer heb ik in overleg met Paul besloten om twee vragenlijsten uit het onderzoek te vervangen door twee andere vragenlijsten, omdat deze korter zijn én kosteloos kunnen worden gebruikt. Dit heeft alleen een groot nadeel. Alle verzamelde data van voor de zomer (van voor 1 oktober 2016) kunnen we niet meer gebruiken…

Met frisse moed ben ik daarom sinds oktober bezig met het verzamelen van nieuwe data. Zo heb ik samen met de gemeente Gouda twee themabijeenkomsten georganiseerd ‘omgaan met baanverlies’ voor mensen met een bijstandsuitkering. Helaas was de opkomst was een stuk lager dan verwacht, maar de groepsdynamiek, het delen van verhalen en het uitwisselen van tips was zeer waardevol.

Naast de themabijeenkomsten maak ik ook meer gebruik van mijn netwerk en de sociale media om deelnemers te vinden voor dit vragenlijstonderzoek. De teller staat inmiddels weer op 66, dus de eerste 20% is binnen. De kop is er af, nog maar 264 te gaan. Mijn streven is om eind januari 2017 de 330 te bereiken. En daarvoor heb ik hulp nodig.
Ben jij je baan kwijt of ken je iemand die zijn baan kwijt is en wil je je enkele vragenlijsten invullen? Klik op de link: https://nl.surveymonkey.com/r/baanverlies

Iedere deelnemer kan na het invullen de video ‘omgaan met baanverlies’ aanvragen met nuttige informatie en praktische tips.

Daarnaast verloot ik onder iedere tien deelnemers die de lijsten volledig invullen, een gratis coachingsgesprek waarin je je verhaal kan delen, persoonlijke tips krijgt en we samen kijken naar wat je nodig hebt.

Na het beëindigen van de VOF samenwerking in oktober heeft Danielle besloten te stoppen met dit onderzoek. Zij gaat zich richten op rouw rondom overlijden en laat het werkgedeelte los. Ik ga samen met prof. dr. Paul Boelen door met het onderzoek, omdat dit onderwerp mij zo nauw aan het hart ligt.

Wordt vervolgd en geniet van de feestdagen!

Bewaren

Bewaren

Ga naar de inhoud