Het grote aftellen is begonnen

Haastgrens loesje

En dan open je 25 december je mail en zie je dat er in één dag 51 nieuwe lijsten zijn bijgekomen, dankzij een linkedin berichtje van Rob Mes. Hij noemt zich professioneel kruiwagen en verbinder, dat is hij ook echt. De dagen daarna bleef het binnenstromen, waardoor ik in kerstvakantie van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat lijsten kon invoeren. Echt geweldig. Naast Rob zijn er nog meer fijne mensen geweest die hebben geholpen om de bal aan het rollen te houden.

Daardoor staat de teller nu op 276 volledig ingevulde lijsten. Nog 54 te gaan.
Maar hoe meer hoe beter.

Ben jij je baan kwijt, heb je de lijsten nog niet ingevuld, meedoen kan doen nog steeds. Graag zelfs.
Klik hier voor de vragenlijsten

Bij de 330 mag ik starten met de eerste data-analyses. Een spannend moment, eindelijk mag ik gaan kijken of de verwachtingen uitkomen. Meet de WerkVerliesLijst wat hij moet meten? Zijn de resultaten betrouwbaar? Kunnen we bewijzen dat rouw na het verlies van je baan mogelijk is? En dat dit echt anders is dan een depressie, angst of stress? Wat voor risicofactoren komen er naar voren om vast te lopen na baanverlies? En meer van dit soort leuke vragen.

Op basis van deze data-analyse ga ik de WerkVerliesLijst verder verfijnen, zodat hij straks gebruikt kan worden als screeningsinstrument bij baanverlies.

Naast het verzamelen van vragenlijsten en het invoeren van data, ga ik de aankomende weken dan ook door met het geven van kosteloze themabijeenkomsten ‘Omgaan met baanverlies’. Je bent van harte welkom, meld je alleen even vooraf aan bij de betreffende organisatie.

Maandag 23 januari om 10:00 ben ik bij Jobrunners in Rijswijk, dinsdag 24 januari om 09:45 bij het In Between Café in Amersfoort en donderdag 9 februari om 09:15 bij het In Between Café in Maarssen.

De afgelopen weken heb ik weer vele persoonlijke verhalen en mails ontvangen. Dit bevestigt voor mij opnieuw hoe sterk dit onderwerp leeft en hoe groot de behoefte is aan gerichte interventies. Achter de schermen ben ik daarom iets nieuws aan het ontwikkelen, speciaal voor de mensen die na het verlies van hun baan behoefte hebben aan ondersteuning. Binnenkort meer hierover.

Ik ga mijn uiterste best doen om jullie in de volgende update al iets te kunnen vertellen over de resultaten van de data-analyse, maar eerst de 330 halen!

Bewaren

Ga naar de inhoud