Twijfels en keuzestress

Keuzestress

Bij mij hebben dingen tijd nodig om te groeien. Vroeger op school al, ik had geen idee wat ik wilde, iets met mensen of… toch maar dierenarts of…. Alleen, er komt een moment dat je de keuze niet langer kan uitstellen en moet kiezen, tenminste dat kreeg ik continue te horen van de volwassenen om mij heen. Oké, toch nog een escape: Laten we een schakeljaar doen, toegepaste psychologie, dan weet ik het daarna vast. Helaas…., een hobbelig jaar later wist ik alleen maar dat dit het ook niet was, dan maar psychologie. Maar ook die opleiding viel behoorlijk tegen; je krijgt van alles een beetje, maar gaat nergens echt de diepte in. Tja wat dan?

Ik heb ondanks mijn twijfels doorgezet en gelukkig maar, want voor mijn afstuderen mocht ik onderzoek doen en dat was geweldig, eindelijk de diepte in, eindelijk ging het ergens over. Alleen, mensen met kanker die ongeneeslijk ziek zijn interviewen, dat was toch wel andere koek voor een student als ik, die nog zo groen als gras was. Na zoveel prachtige, breekbare, troostvolle verhalen te hebben gehoord wist ik dat ik op de goede weg zat: luisteren, troost bieden, houvast geven, handreikingen doen, gecombineerd met onderzoek om nog beter steun te kunnen bieden, dat is wat ik wil.

Na mijn afstuderen heb ik deze mooie rol verplaatst naar een professionele setting. Tja… ik moest toch wat om mezelf bezig te houden. Van de onderzoekswereld naar de wereld van organisatie- en advies, om vandaar uit te landen in de re-integratie, een branche waarin ik echt op mijn plek ben. Ik vind het heerlijk om mensen weer op hun benen te zetten, ze weer in hun zelf te laten geloven, ze weer mogelijkheden te laten zien zodat ze weer verder kunnen. Wat ik echter ook zag was dat baanverlies kan leiden tot gevoelens van rouw en dat daar heel weinig ruimte voor is. Er is nog nauwelijks onderzoek gedaan om te kijken hoe dit zit, waarom de ene wel vastloopt en de andere niet, en vooral wat helpt als je vastloopt. En ja toen wist ik het, dit is het, hier wil ik me sterk voor maken! De impact van baanverlies op de kaart zetten en toegankelijke hulp bieden als iemand vast dreigt te lopen.

Herken je deze zoektocht met twijfels en keuzestress? Of ben jij juist iemand die het direct weet?
Laat het me weten, stuur een berichtje.

En wil je mee doen met mijn onderzoek naar baanverlies? Klik hier voor meer informatie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ga naar de inhoud