Soms zit het mee, en soms….


Met een grijns van oor tot oor stapte ik begin februari het kantoor van mijn promotor binnen. Het was gelukt, maar liefst 353 mensen hadden de lijsten ingevuld! Het was dan ook behoorlijk slikken toen bleek dat dit nog niet voldoende was. Om echt een statement te kunnen maken en de WerkVerliesLijst goed te kunnen valideren heb ik minimaal 500 mensen nodig…

De eerste onderzoeksresultaten moeten dus nog even op zich laten wachten. Wat ik wel kan zeggen is dat de eerste data, die ik stiekem al even bekeken heb, wel degelijk lijken aan te tonen dat rouw na baanverlies mogelijk is en dat dit echt iets anders is dan depressie of angst. Maar goed, voor ik daar verder in kan duiken, moet ik eerst het wervingsvliegwiel voor de vragenlijsten weer aanzetten.

De afgelopen periode ben ik dan ook volop bezig geweest met het geven van themabijeenkomsten ‘omgaan met baanverlies’. Dankzij de feedback van de deelnemers heb ik de inhoud van de bijeenkomsten verder verfijnd en zijn ze veel interactiever geworden. Er is steeds meer ruimte voor delen van verhalen, waaraan ik gemakkelijk theorie kan koppelen, waardoor het veel beter beklijfd. Tijdens de evaluaties heb ik al vaak gehoord dat met name twee aspecten veel indruk maken. Deze twee onderdelen helpen mensen om hun gevoel, gedachtes en gedrag in een kader te plaatsen en te normaliseren. Dat geeft ze zoveel rust en inzicht.

Dat maakt dat ik naast de themabijeenkomsten ook drie keer een online masterclass ga geven ‘omgaan met baanverlies’, waarin deze twee aspecten centraal staan, zodat ze jou ook een stap verder kunnen helpen. Daarnaast vertel ik je mijn verhaal, waarom ik doe wat ik doe en wat mij heeft geholpen na mijn ontslag om door die periode heen te komen. Aan het einde van de masterclass vertel ik je over het onlineprogramma dat ik recent heb ontwikkeld op basis van de onderzoeksresultaten tot dusver, waardoor je met enkele interventies de angel rondom de pijn van je baanverlies eruit kan halen.

Ben je benieuwd naar de twee aspecten, mijn verhaal of het onlineprogramma, meld je dan nu aan voor deze masterclass en klik op deze link.

De aankomende weken ga ik door met werven van deelnemers voor het onderzoek, het geven van workshops, het door ploeteren van de SPSS-boeken, invoeren van data, en zet ik alles op alles om in mei de eerste resultaten van het onderzoek bekend te kunnen maken.

Nogmaals dank voor je hulp bij dit onderzoek en ik zie je graag bij de masterclass.

Ga naar de inhoud