500!!

Het is gelukt, de 500 is bereikt!! Wat een weg is het geweest, vol hobbels en ongeduld maar vooral gevuld met dankbaarheid. Zonder jullie hulp van invullen, delen en meedenken was dit niet gelukt. Dit is de eerste stap richting erkenning voor de impact van baanverlies. De eerste stap om te kunnen bewijzen dat je kan rouwen om het verlies van je baan. De aankomende maanden dompel ik me dan ook onder in het opschonen, analyseren en interpreteren van deze fantastische berg data.

Dankzij de vele input heb ik al weer meer dan genoeg ideeën voor een vervolgonderzoek, want als de data inderdaad bevestigd dat je kan rouwen om het verlies van je baan, is dat pas het begin. Zo wil ik graag gaan kijken naar het effect van verlies van gezondheid, want ik vermoed dat mensen die arbeidsongeschikt raken en uit dienst gaan, dubbel geraakt worden. Kortom er is nog zoveel te doen en zo weinig bekend.

De afgelopen maanden heb ik veel workshops gegeven en ik wil hier na de zomer mee door blijven gaan. Keer op keer zie ik hoeveel verlichting het geeft als iemand de erkenning krijgt over hoe groot de impact van baanverlies kan zijn. En ja, er zijn ook mensen bij wie die impact vele malen kleiner is. Hoe dat komt, daar kan ik na de data-analyse pas meer over zeggen. Mijn vermoeden is dat dit sterk samenhangt met in hoeverre iemand zijn identiteit koppelt aan zijn werk.

Ik wil graag iets terug doen om iedereen te bedanken, naast alle gratis coachingsgesprekken die ik afgelopen 9 maanden heb weggegeven. Daarom heb ik besloten om onder de 500 deelnemers aan vijf mensen mijn onlineprogramma ‘Omgaan met baanverlies’ cadeau te geven ter waarde van € 227. We starten op 3 juli, want hoe fijn is het als je na de vakantie weer klaar bent om aan de slag te gaan?! Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken is voor 7 mei 2017 mij te mailen waarom jij graag mee wilt doen en wat je hoopt dat het je brengt.

Tot slot een waardevolle tip die mij echt heeft geholpen de afgelopen maanden om mijn ongeduld en haast in toom te houden en te blijven vertrouwen op het proces. Onze hersenen zijn geneigd om vooral te kijken naar wat er niet is. Ze doen dit uit zelfbehoud, als bescherming. Als tegenwicht en om je hersenen een beetje in toom houden, is het fijn om regelmatig stil te staan bij de dingen waar jij dankbaar voor bent, groot en klein. Als je daar iedere dag een paar minuten bewust bij stilstaat verandert je leven. Nog krachtiger is het als je deze dingen schrijft, zodat je ze kan teruglezen als je hersenen weer eens een loopje met je proberen te nemen en de wereld donker lijkt.

Dankjewel!

Bewaren

Bewaren

Ga naar de inhoud