De WerkVerliesLijst, hij komt!

De WerkVerliesLijst is wereldwijd de eerste vragenlijst die symptomen meet van gecompliceerde rouw als gevolg van baanverlies. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de validatie van deze lijst, zodat kan worden aangetoond dat vragenlijst meet wat hij beoogt te meten en dat de resultaten betrouwbaar zijn. De uitkomst wordt in artikelvorm gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

Voor mij is de afronding van deze lijst en hem wereldkundig maken een bijzonder moment. In 2013 ontdekte ik hoe schrikbarend weinig onderzoek er nog is gedaan naar rouw rondom baanverlies, laat staan naar gecompliceerde rouw. De reden om een opleiding op dit vlak te gaan volgen. Ook na de afronding van mijn opleiding tot verlies- en rouwbegeleider eind 2014 bleef ik met veel vragen zitten. Dat was de reden dat ik begin 2015 zelf ben gestart met een onderzoek op dit vlak en daar een promotor bij hebt gezocht, Paul Boelen, die alles weet van onderzoek en gecompliceerde rouw. Nu 2 jaar later is het zover. Eindelijk een gevalideerd meetinstrument. Eindelijk bewijs. Eindelijk een fundament.

Ik wil de WerkVerliesLijst dan ook graag groots de wereld in zetten met een event. Dat verdient hij.
Het wordt een dag met inspirerende sprekers en veel interactie. Een dag van delen, leren, ontmoeten, en vieren. De exacte vorm van het event wordt begin 2018 bekend gemaakt.

 

Ga naar de inhoud