Umberto

Geraakt.

Op deze manier afscheid kunnen nemen vanuit kwetsbaarheid en kracht, indrukwekkend. Dat Umberto hierin zelf de regie gepakt, het bekend maakt op manier die goed voelt voor hem, dat is cruciaal en zo helend. En de toevoeging van Frits Spits, prachtig. Zo kan het dus ook.

Als jij je baan kwijt bent, of het nu wel of niet jouw keuze is, trek de regie naar je toe. Organiseer zelf hoe jij het anderen wilt vertellen, je collega’s, je omgeving. Neem de regie in eigen hand over hoe jij afscheid wilt nemen. Doe daar bij niet wat hoort, omdat het zo hoort of omdat anderen het zeggen. Doe wat goed voelt voor jou. Als dat vertrek is met een groots afscheid, doen! Wil je liever met stille trom, doen! Wil je alleen met een klein clubje koffie drinken, doen! Als je over dit stuk de regie terugpakt, wordt zoveel makkelijker om los te komen van dat wat er was en je open te stellen voor dat wat er komen gaat.

Umberto dapper mens, sterkte met dit gemis.

#symposiumwerkverlies #onderzoek #werkverlieslijst #1mei

https://youtu.be/nyRWBSA3AJ4 

 

Ga naar de inhoud