Eerste stap richting publicatie!

Sinds het symposium Werkverlies op 1 mei is er veel aandacht geweest vanuit de media: Algemeen Dagblad, Psychologie Magazine, Metro en UWV Magazine, waardoor rouwen om baanverlies nu echt op de kaart kan worden gezet. Geweldig!
 
Maar ook datgene wat ik nooit voor mogelijk had gehouden is gebeurd. Na het symposium voelde ik, dat de individuele begeleidingstrajecten die ik altijd met zoveel plezier heb gedaan, niet meer kloppen. Het kost te veel energie. En ik vind dat je met je hele ziel en zaligheid in de spreekkamer moet zitten of niet. Dus… afgelopen maandag heb ik de laatste klanten overgedragen aan een van mijn transitiecoaches. Ze zijn bij haar in goede handen, maar wat ga ik ze missen.
 
Nu heb ik mijn handen vrij om meer masterclasses WerkVerlies te geven aan professionals die meer willen weten over de WerkVerliesLijst, het onderzoek en effectieve interventies bij baanverlies. De eerstvolgende staat gepland op 28 augustus in Vught. Zin in.
 
En heb ik eindelijk tijd om eerste artikel af te ronden over de validatie van de WerkVerliesLijst. Zojuist heb ik hem met trillende handjes ingediend bij een wetenschappelijk tijdschrift, waarbij 90 a 95% van alle ingediende artikelen wordt afgewezen. De handelingen van indiening zijn simpel, maar symbolisch en energetisch voelde het als reuzenstap. Ik ga voor die 5%, want ik wil zo graag het stuk delen met jou en de wereld. Droom groot en ga voor goud.
 
De eerste regels van de inleiding van het tweede artikel staan inmiddels ook op papier. Dit gaat over de risicofactoren van gecompliceerde rouw na baanverlies. Oftewel hoe komt het dat de ene persoon vastloopt in rouw na het verlies van zijn baan en het de ander nauwelijks lijkt te deren? Nog een lange weg te gaan tot publicatie, maar het begin is er.
 
En voor je de vraag stelt, die ik de afgelopen maanden al vaak heb gehoord, nee ik heb nog geen idee wanneer ik ga promoveren. Ik mag eerst nog minimaal 3 artikelen schrijven en een vervolgonderzoek uitvoeren. En daarnaast beide heren zien te overtuigen dat ze mij eindelijk officieel gaan aanmelden als buitenpromovendus. Dat wordt wel een keer tijd zo na drie jaar 😉
 
Als je vaker updates wilt krijgen over het onderzoek, de WerkVerliesLijst, masterclasses WerkVerlies, volg mij dan op LinkedIn. Daar deel ik doorgaans wekelijks berichten.
 
Kiezen geeft ruimte. Doe waar je blij van wordt. 
Ga naar de inhoud