Nationale tv!

Nationale televisie?! Ja echt, ik kan het nog nauwelijks geloven, ook niet na de opname van afgelopen donderdag.
 
Op zondag 23 september om 17:00 NPO 2 ben ik als tafelgast aanwezig bij Jacobine op zondag en gaan we in gesprek over rouwen om baanverlies! Een bijzonder ervaring. Wat een vakmensen werken daar, en ze zijn zo aardig, het zijn net ‘normale’ mensen.
 
Een medetafelgast bij Jacobine, was van mening dat vanwege de veranderende arbeidsmarkt mensen geen levenslange dienstverbanden meer hebben, en dat daarmee het rouwen om baanverlies ook wel zou afnemen. Dat is niet wat mijn onderzoek laat zien.
 
Vastlopen in rouw om verlies van je baan, heeft niets te maken met de lengte van je dienstverband of je leeftijd. Het is veel belangrijker in hoeverre jij je verbonden bent met je baan. Is het een stuk van je identiteit, of is het ‘slechts’ een manier om je geld te verdienen? En hoeveel heb je geïnvesteerd in je baan, qua tijd, energie en geld? Wat heb je te verliezen?
 
Dus nee, kortere tijdsverbanden zorgen niet voor minder rouw. Dat is een mythe.
 
Jammer dat zo’n uitzending voorbijvliegt. Ik had graag meer uitleg en context gegeven over dit soort bevindingen en de verkeerde aannames die nog steeds leven bij zoveel mensen over dit onderwerp. Wil je meer weten over rouwen om baanverlies, het onderzoek, de WerkVerliesLijst en handvatten krijgen voor gerichte interventies om je klanten of medewerkers beter te kunnen begeleiden in hun proces?
 
Je bent van harte welkom bij de masterclass WerkVerlies voor professionals op 10 oktober in Zwolle of 3 december in Utrecht: www.janskevaneersel.nl/masterclass-werkverlies/
 
Maar vooral, laat je me weten wat je van de uitzending vindt. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat.
 
Geniet van het weekend en pas goed op jezelf.
Ga naar de inhoud