Jacobine op zondag | Mastermind WerkVerlies

Sinds 2015 ben ik met mijn onderzoek, transitietrainingen en masterclasses bezig om de impact van baanverlies op de kaart te zetten. Door de media-aandacht van het afgelopen half jaar heeft dit een behoorlijke vlucht genomen. Zoveel leuke reacties ontvangen op de uitzending van Jacobine op Zondag van 23 september. Dankbaar, ontroerd en trots.
Mocht je het gemist hebben, kijk hier terug: https://www.kro-ncrv.nl/jacobineopzondag/seizoenen/seizoen-2018/onderschatten-we-het-effect-van-ontslag
Z
De deelnemers van de laatste masterclass WerkVerlies waren zo geïnspireerd dat ze behoefte hadden aan een vervolg. Enkelen vroegen zelfs om een college over de onderzoeksresultaten inclusief bijbehorende statistiek (!)
Z
Daarvoor wil ik eerst verder zijn met het onderzoek. Artikel 1 over de validatie van de WerkVerliesLijst ligt ‘under peerreview’, daar kan elk moment duidelijkheid over komen of de hoofdredacteur hem accepteert of dat er eerst nog zaken aangepast moeten worden. Artikel 2 over de risicofactoren van gecompliceerde rouw bij baanverlies krijgt steeds meer vorm. Na het strippen van alle overbodige informatie en herstructureren, is hij met 40% geslonken. Tja less is more. Al blijf ik dat snoeien een pijnlijk proces vinden.
Z
Alleen ik wil wel graag tegemoetkomen aan de vraag van de oud-deelnemers. Ik vind het leuk om je meer te betrekken bij het onderzoeksproces, een veilige ruimte te creëren om vragen te stellen en casussen te bespreken, daarom heb ik een besloten LinkedIngroep aangemaakt ‘Mastermind WerkVerlies’. Deze groep is bedoeld voor professionals die werken met mensen die hun baan dreigen te verliezen of ontslagen zijn. Klik hier om enkele korte vragen te beantwoorden en lid te worden van de groep.
Z
De volgende masterclass WerkVerlies voor professionals staat gepland op 10 oktober in Zwolle. Ik deel dan de onderzoeksresultaten tot dusver, kennis, kunde, inzichten, kaders, en natuurlijk gaan we effectieve interventies bespreken en samen aan de slag met casussen. Klik hier om je aan te melden en voor meer informatie.
Z
Voor ervaringsdeskundigen geef ik bij de Broekriem op 30 oktober van 13:00 tot 16:00 in Rotterdam een workshop over de kracht van baanverlies. Aanmelden kan hier: https://www.debroekriem.nl/event/de-kracht-van-baanverlies/
Z
Nu duimen dat ik bij volgende update eindelijk mag aangeven dat artikel 1 is geaccepteerd, en dat ik me dan ook officieel buitenpromovendus mag gaan noemen.
Z
Geniet van de dag en maak er iets moois van.