Coverartikel AD-visie ‘Rouw bij baanverlies’

Deze maand in het coverartikel in AD Visie ‘Rouw bij baanverlies’:

  • Tijdig signalering van rouwklachten versoepelt het re-integratietraject.
  • Een werkgever zou verplicht nazorg moeten leveren.
  • Enkele gesprekken kunnen al een wereld van verschil maken.

Rouwen om het verlies van je baan. Nog te vaak worden deze reacties niet als rouw erkend en blijven ze onbehandeld. En dat terwijl gecompliceerde rouwklachten niet vanzelf overgaan. Sterker nog, ze nemen vaak juist toe met het verstrijken van de tijd. Zo fijn dat ook arbeidsdeskundigen steeds meer aandacht voor dit onderwerp tonen. Zij zitten in het begin van het proces en hebben daar de kans om te voorkomen dat mensen vastlopen door de signalen tijdig op te pikken en gerichte interventies adviseren.