Na drie afwijzingen, een ja!

Even update vanuit mijn onderzoeksbubbel.

Na drie afwijzingen van internationale tijdschriften, zijn we een stap dichter bij publicatie! We hebben feedback gekregen van ‘peer-reviewers’ (zoals dat heet in onderzoeksland) op mijn eerste artikel over de validatie van de WerkVerliesLijst, oftewel ze zien mogelijkheden. Heel fijn. Als ik (met de hulp van mijn promotoren) deze feedback verwerk op een manier die ze bevalt, wordt hij gepubliceerd. Ik heb nog zes weken om dit voor elkaar te krijgen. Spannend.

Daarnaast zijn we druk aan het schaven aan mijn tweede artikel over de risicofactoren bij rouwen om baanverlies. Hoe komt het dat de ene persoon vastloopt, terwijl het de ander nauwelijks lijkt te deren? Ook dit begint steeds serieuzere vormen aan te nemen. Althans de feedback van mijn promotoren lijkt per schrijfronde milder te worden (dit is ronde 7) en dat is een goed teken.

Verder houd ik mij al een tijdje bezig met de vraag: ‘Kan er sprake zijn van gecompliceerde rouw als gevolg van gezondheidsverlies?’. En dan vooral, hoe kun je dat vangen in een concept? Gezondheidsverlies is zo’n breed begrip, hoe kun je dat afbakenen? En wanneer spreek je bij gezondheidsverlies van aanpassingsproblemen en wanneer van rouwklachten?

Ik ben hierover met verschillende professionals in gesprek om meer grip te krijgen. Ben jij of ken jij wetenschappers die thuis zijn in de wondere wereld van gezondheidsverlies (en rouw), laat het weten. Liever nu met veel mensen praten, een gedegen vooronderzoek doen, dan achteraf ontdekken dat het startpunt niet klopte.

Het is maar goed dat ik vooraf niet wist hoelang dit proces in beslag zou nemen. Goede dingen hebben tijd nodig. 

Pas goed op jezelf en als je vragen hebt, stel ze gerust.

PS. Ik krijg vaak de vraag: ‘maar als jij voor het onderzoek niet betaald wordt, waar leef jij dan van?’

Heel simpel. Samen met mijn transitiecoaches geef ik transitietrainingen ‘omgaan met baanverlies’, aan mensen die zijn vastgelopen als gevolg van hun (dreigende) baanverlies. Dit gebeurt in samenwerking met fijne re-integratiebureaus, zoals Vier L.

Tevens geef ik in-company trainingen, zoals de masterclass WerkVerlies aan professionals die werken met mensen die hun baan zijn verloren.

Ook ben ik onderdeel van Universeel Ondernemen. Hier verkopen we e-learning platformen en websites aan ZZP-ers en MKB-ers die graag met kwalitatieve hoogstaande producten willen werken voor een betaalbare prijs. Ik werk zelf al jaren met onlinetrainingen en ik was zo klaar met al het technisch geneuzel. Ik wilde gewoon iets dat werkt en veilig is. Vandaar de link naar Universeel.

Als je meer informatie wilt, bel of mail gerust.