Nog even geduld.. het is bijna zover..

Zo tof, 22 november mag ik een presentatie geven op het WAOP-congres. En jawel hoor de voertaal is Engels, dus ik mag voor de 1e keer mijn onderzoek gaan presenteren in het Engels (spannend!). Wish me luck..  

Artikel 2 over de risicofactoren van de gecompliceerde rouw bij baanverlies is na de 2e afwijzing flink onder handen genomen, maar liefst 2200 woorden geschrapt. Kill your darlings, om hem in het kader te krijgen voor het tijdschrift waar hij momenteel onder review is.

 

Artikel 3 zit in de laatste fase voor we ook deze kunnen gaan indienen bij een tijdschrift. Echt leuk, de resultaten laten zien dat rouw bij baanverlies een voorspeller is voor depressie en angstklachten. En ja ik hoor je denken, hoezo is dat leuk?! Nou dat impliceert dat als je rouwklachten na baanverlies aan de voorkant aanpakt, je kan voorkomen dat er depressieve of angstklachten ontstaan en daarmee kun je iemand veel menselijk leed kan besparen.

 

De vervolgstudie gaat ook hard richting de laatste fase voor we weer van start kunnen gaan. Nog de laatste puntjes op de i zetten met de vragenlijsten, de aanvraag indienen bij de facultaire ethische toetsingscommissie en dan kunnen we weer, zin in!
De onlinetraining die ik als beloning aan de deelnemers ga weggeven, staat al klaar. Hopelijk geeft dat weer de nodige inzichten en handvatten om makkelijker te kunnen omgaan met je baanverlies. Want laten we eerlijk zijn, ontslagen worden is echt niet tof. Zelfs niet als je binnen no time een nieuwe baan hebt. Je zelfbeeld loopt vaak toch een behoorlijk deuk op en de toekomst voelt ineens erg onzeker. En vanuit de resultaten van artikel 2 weet ik dat het cynisme wat er vaak bij komt kijken, je helemaal in negatieve spiraal kan duwen. Kortom niet fijn, zelfzorg en compassie zijn dan hard nodig.


Als je het leuk vindt, en je bent je baan kwijt, kun je al inschrijven voor deelname aan het vervolgonderzoek. Onderaan de homepagina staat meer informatie en een inschrijfbox: https://janskevaneersel.nl

De eerste voorinschrijvingen zijn al binnen, zo fijn.  

Ik hoop zo dat het vervolgonderzoek binnen enkele weken kan starten. Eerst groen licht van de heren zien te krijgen, hopelijk lukt dat bij onze volgende afspraak 20 september.

 

Wordt vervolgd!