Groen licht vervolgonderzoek – rouwen om baanverlies

Hartverwarmend. Vorige week een oproep op LinkedIn gedeeld dat ik nieuwe deelnemers nodig had om de analyses voor artikel 4 te kunnen draaien. Deze oproep is massaal gedeeld en verspreid, waardoor er nu 166 mensen de vragenlijsten hebben ingevuld en ik weer verder kan met artikel 4. Zo fijn.

Ondertussen heeft de facultaire ethische toetsingscommissie (FETC) akkoord gegeven voor de vervolgstudie – de dagboekstudie – en hebben de eerste 24 deelnemers zowel de voormeting als de 5 dagelijkse metingen ingevuld. Ik word daar zo blij van, maar ben vooral dankbaar. Als ik kijk hoe moeizaam het in 2015 ging om deelnemers te vinden en hoe snel nu, dat is ongelofelijk. Dankjewel.

Voor deze vervolgstudie zoek ik mensen die hun baan kwijt zijn en op dit moment niet aan het werk zijn. Wil jij meedoen of ken je iemand die mee wil doen? Meer informatie staat hier: www.janskevaneersel.nl

Mijn wens om rouwen om baanverlies internationaal op de kaart te zetten, komt steeds dichterbij. Vrijdag 22 november mag ik voor de eerste keer mijn onderzoek in het Engels presenteren op het WAOP-congres. Eind juli 2020 op internationaal psychologie congres in Praag (ICP)! Doodeng, en heel leuk. 

Verder zijn artikel 2 – risicofactoren van gecompliceerde rouw bij baanverlies – en artikel 3 – de relatie tussen rouw, depressie en angst bij baanverlies – allebei nog steeds under review. Op zich een goed teken, want dan zijn ze voorbij de editor gekomen, en zijn anonieme peer-reviewers ze nu aan het beoordelen. Wordt vervolgd. 

Voor iemand die vaak als reflex heeft ‘zelf doen’ is het zo fijn om te ervaren dat als je hulp vraagt, mensen je ook direct hulp aanbieden, zelfs uit de meest onverwachte hoeken. 

Dankjewel, en het lijkt ook een bevestiging voor het wereldbeeld van Rutger Bergman ‘de meeste mensen deugen’. Een aanrader, als je hem nog niet gelezen hebt. 

Als je vragen hebt over het onderzoek, stel ze gerust. 
Geniet van de dag en pas goed op jezelf.

Ga naar de inhoud