Cadeautje

Donderdagavond 6 feb geef ik de voorlopig laatste workshop in Helmond voor mensen die hun baan zijn verloren. Daarna ga ik weer terug in mijn databubbel en aan de slag om nieuwe artikelen te schrijven. Tijdens deze meeting gaan we met elkaar in gesprek over rouwen om baanverlies, wat betekent werk voor jou, wat is (gecompliceerde) rouw, wat helpt en wat niet.

Deelname is kosteloos, een cadeautje voor jou. Zie ik je daar?
Aanmelden kan hier

Wat betreft het onderzoek een update in vogelvlucht:

Artikel 2, risicofactoren van gecompliceerde rouw bij baanverlies, is een nieuwe versie ingediend bij het tijdschrift, want de editor en reviewers vroegen om een ‘minor revision’.
Artikel 3, de relatie tussen rouw, depressie, en angst bij baanverlies is eveneens een nieuwe versie ingediend bij het tijdschrift, want er werd gevraagd om een ‘major revision’. Beide staan nu al ruim een week op ‘pending decision’, spannend!
Artikel 4, latente class analyse van rouw, depressie, angst bij baanverlies, is ook ingediend bij een tijdschrift, en ‘under review’.
Artikel 5, ben ik net aan begonnen, en gaat over de validatie van de rouw cognitie lijst bij baanverlies, oftewel meet hij wat hij beoogt te meten en zijn de resultaten betrouwbaar. Ik wil graag meer de vertaalslag maken naar cognities (overtuigingen), omdat daar de sleutel lijkt te liggen voor de ontwikkeling en instandhouding van gecompliceerde rouwklachten als gevolg van baanverlies.
Artikel 6, daarvoor ben ik nog volop bezig met de data verzameling van de dagboekstudie. Dit gaat over welke factoren in het dagelijks leven de rouwklachten kunnen versterken of verzwakken.

Het lijkt erop, met heel veel slagen om de arm, dat ik dit jaar artikel 5 en 6 kan afronden, en dan volgend jaar alle 6 de artikelen aan elkaar kan schrijven met een inleiding en discussie, en dan.. ergens in 2021 mijn proefschrift klaar heb. Het verdedigen van het proefschrift negeren we nog even, veel te spannend, eerst maar gewoon artikelen schrijven.

Deelnemers voor de dagboekstudie zijn nog steeds van harte welkom.

Je vult eenmalig enkele lijsten als een voormeting in (15 min) en daarna 5 dagen op rij enkele korte lijsten over hoe je dag is verlopen (5 min). Inschrijven kan hier. Als dank krijg je de online basistraining omgaan met baanverlies cadeau.

Dus ben jij onvrijwillig je baan kwijt en (nog) niet aan de slag of vrijgesteld van arbeid? En wil je helpen?
Of ken je iemand die kan en wil helpen? Heel graag.

En mocht je nog tips hoe ik de editors van artikel 2 en 3 zover krijgen dat ze eindelijk de beslissing kenbaar maken. Wachten duurt lang. Tja iets met (on)geduld en zo 😉

Geniet van de dag en pas goed op jezelf.