Verhuizing

Hopelijk heb je genoten van de zomer, en toch het vakantiegevoel weten te vinden ondanks deze gekke tijd. Het is een tijdje terug sinds de laatste mail (juni), tijd voor een update.  
 
Artikel 4 (latente klassenanalyse) is na 8 maanden alsnog afgewezen door de editor, op basis van een reden die hij ook in de eerste versie had kunnen zien. Balen, maar we hebben hem alweer bij een ander tijdschrift ingediend. Hopelijk kunnen ze het stuk daar beter op waarde schatten.
 
Artikel 5 (validatie rouw cognitielijst) is ook voor de eerste keer ingediend. Ze lopen nu weer mooi gelijk, en het grote duimen is weer begonnen.
 
Artikel 6 (dagboek studie) begint eindelijk enige vorm te krijgen. Ik verdwaal nog steeds in de multilevelanalyse, maar begin beetje bij beetje door te krijgen wat voor leuke dingen we hier allemaal mee kunnen doen. Het idee is dat hoe minder latente factoren er aanwezig zijn (structuur in de dag, sociale contacten, een doel etc) hoe groter het gedoe is aan het einde van de dag (hogere score op rouw, depressie, en angst). Wordt vervolgd, eerst nog verder de statistiek uitpluizen.
 
De verhuizing is achter de rug (en nee we zijn nog niet klaar, genoeg te doen).
Byebye Brabant, hallo Utrecht.

En dit zag ik niet aankomen, ik ben gevraagd om twee dagen per week les te geven aan de Universiteit Utrecht. Studenten begeleiden met een master thesis en twee vakken geven. Ik dacht eerst dat ik die vakken alleen moest geven, dat blijkt gelukkig niet het geval, het is teamwerk.
 
Het leuke is dat ik nu dus ook twee studenten heb gekregen die gaan werken aan mijn project voor hun thesis. Een student is Duits, en we gaan kijken of het haar lukt om voldoende data te verzamelen in Duitsland, zodat ze de WerkVerliesLijst in Duitsland kan valideren. Zo begint er ineens heel natuurlijk een projectgroep te ontstaan.  
 
Het is nog wel even wennen aan deze nieuwe rol, maar vooralsnog bevalt het goed en voelt het team van klinische psychologie bij de UU als thuiskomen. Maar ja ik liep er natuurlijk ook al vijf jaar rond 😉
 
Mocht er iemand tips hebben hoe mijn Duitse student het beste Duitse werkzoekenden kan bereiken, of heb je daar connecties, sta ik open voor suggesties.
 
De data verzameling voor de dagboekstudie loopt nog steeds door, dus ook daar zijn werkzoekenden nog steeds van harte welkom om mee te doen.
 
En mocht je het leuk vinden, er is deze zomer behoorlijk wat media-aandacht geweest wat enkele leuke stukken heeft opgeleverd. Zoals het stuk in intermediair met het verhaal van Martin.
 
Pas goed op jezelf en geniet van het weekend.
Ga naar de inhoud