De (on)zin van werk

Al jaren bezoek ik met veel plezier concerten in Tivoli. Tijdens Le Guess Who laten we ons zelfs ieder jaar vier dagen onderdompelen in de muziek. Vaak heb ik met veel bewondering gekeken naar de mensen op het podium. 

Des te bijzonder is dat het Science Cafe mij heeft uitgenodigd om mee te praten over de (on)zin van werk op het podium bij Tivoli. Dinsdag 31 jan om 20.00. Iedereen is welkom, aanmelden kan hier.

Dat is niet het enige bijzondere wat er deze week is gebeurd. Maandagochtend heb ik een LinkedIn bericht geplaatst over mijn nieuwe onderzoek ‘Rouw binnen Spoor 2’ en binnen enkele uren vloog dat bericht over het internet. Inmiddels staat de teller op maar liefst 112.363 views, 756 reacties en 246 comments, 171 reposts en de aantallen blijven oplopen. 

Tot nu toe hebben 169 Spoor 2 kandidaten zich aangemeld voor het onderzoek en zijn er 104 voormetingen ingevuld. Dat is in enkele dagen tijd bijna een verviervoudiging. Zo fijn dat zoveel mensen willen helpen door de lijsten in te vullen of te helpen met de werving van deze hele specifieke doelgroep. Dankjewel, ik kan dit onderzoek niet zonder jouw hulp doen. 

En ja ik zoek nog steeds deelnemers, want de ondergrens van 400 Spoor 2 kandidaten is nog niet bereikt. Als jij in Spoor 2 zit en je wilt enkele keren enkele vragenlijsten invullen, heel graag. Meer informatie staat hier: www.janskevaneersel.nl/onderzoek 

Ik heb weer vele schrijnende verhalen ontvangen van Spoor 2 kandidaten. Dit sterkt mij in mijn missie om meer erkenning en herkenning te krijgen voor rouwreacties bij (dreigend) baan- en gezondheidsverlies. Zoals een oud docent het in 2012 mooi heeft verwoord: ‘Al wat er niet mag zijn, gaat stinken’. 

Dankjewel voor je hulp en als je leuk vindt, graag tot 31 jan in Tivoli. Zin in! 

Geniet van de dag, maak er iets moois van en pas goed op jezelf.

Wil je op de hoogte blijven?

Eens per kwartaal geef ik een kijkje in de keuken. 

Je krijgt dan een update over het onderzoek met de bijbehorende successen en obstakels. 

Als ik nieuwe resultaten kan delen of stukken gepubliceerd heb, hoor je dat direct. 

Ga naar de inhoud