Baanbrekend & Rouw binnen Spoor 2

Het Nederlandse artikel over mijn hele proefschrift is geaccepteerd bij Gedrag en Organisatie. Het moet nog langs de editor en dan wordt hij online gepubliceerd onder de titel ‘Baanbrekend: Gecompliceerde rouwreacties na onvrijwillig baanverlies

In dit artikel staan ook de volledige vragenlijsten uit mijn proefschrift: de WerkVerliesLijst en de RouwCognitieVragenlijst – Werk.

Als je hem wilt lezen, zodra hij wordt gepubliceerd, laat het weten.


 

Verder ben ik nog volop bezig met het onderzoek ‘Rouw binnen Spoor 2’.

Onder Spoor 2 wordt verstaan:
Langdurig zieke medewerkers die op zoek moeten naar passend werk buiten de eigen organisatie.

Dit is vaak een ingewikkeld proces, waarbij ik wil de relatie tussen intensiteit van de rouwreacties om baan- en/of gezondheidsverlies enerzijds, en de kwaliteit van het werkzoekgedrag anderzijds wil onderzoeken.

En welke factoren hierin helpend of juist belemmerend zijn. Denk bijv. aan moeite hebben om te gaan met de onzekerheid, stroeve communicatie met je werkgever, of sterk gehecht zijn aan je huidige functie en/of organisatie.

Op dit moment doen er al 340 (!) Spoor 2 kandidaten mee. Dat is geweldig. Dankjewel.  

Hierdoor kan ik de ‘Vragenlijst Dreigend Verlies van Werk’ al gaan toetsen. De helft van dit artikel staat al in de steigers. Om ook de ‘Vragenlijst Verlies van Gezondheid’ te kunnen toetsen, heb ik nog min. 60 Spoor 2 kandidaten nodig die willen helpen.

Daarna kan ik de relatie tussen rouwreacties en werkzoekgedrag gaan uitpluizen. Alle hulp met de werving van deze specifieke groep is dan ook van harte welkom.

Zit jij in een Spoor 2 traject en wil je verschillende keren enkele vragenlijsten invullen?

Help mee: https://janskevaneersel.nl/onderzoek/

Het maakt niet uit of je pas net bent gestart met Spoor 2 of dat de aanvraag voor WIA-keuring al loopt. En ook of je nu veel of weinig rouwreacties ervaart door het dreigende verlies van je baan en gezondheidsproblemen, iedereen is welkom.

Je kan de vragenlijsten online invullen of we kunnen ze samen telefonisch doornemen.

Als dank voor je hulp, krijg je na het invullen van de voormeting (ca. 15 min werk) een onlinetraining zelfcompassie cadeau.

Als jij al meedoet, nogmaals dank. Ik kan dit niet zonder jouw hulp.


 

Op persoonlijk vlak heb ik na lang wikken en wegen besloten om te stoppen als docent bij Klinische Psychologie bij de Universiteit Utrecht. En om mezelf een research sabbatical te gunnen, zodat ik meer stappen kan maken binnen het onderzoek. Een moeilijk besluit, maar het was tijd om te gaan. En ja ook zelf deze keuze maken, vraagt om onthechten en herijken.  

Pas goed op jezelf. Smelt niet in deze hitte, perenijsjes helpen 😉

Wil je op de hoogte blijven?

Eens per kwartaal geef ik een kijkje in de keuken. 

Je krijgt dan een update over het onderzoek met de bijbehorende successen en obstakels. 

Als ik nieuwe resultaten kan delen of stukken gepubliceerd heb, hoor je dat direct. 

Ga naar de inhoud