Na zeven jaar.. klaar!

Het voelt nog heel onwerkelijk.  Na 7 jaar heb ik zojuist op ‘de knop’ geklikt. In andere woorden mijn proefschrift ingediend!  Nu is het afwachten

Lees verder »

Artikel 5 is gepubliceerd!

Een kort berichtje, want dit is te leuk om niet te delen. Blij! Artikel 5 is geaccepteerd en zojuist gepubliceerd!Je kan hem hier bekijken: https://doi.org/10.1007/s41811-021-00126-6We

Lees verder »

Zomerupdate

Een update voor de zomer begint.  Het afgelopen jaar is intens geweest. Het combineren van mijn eigen bedrijf, onderzoek doen en daarnaast twee dagen in

Lees verder »

Doorbreking van de stilte

Het is enkele maanden stil geweest van mij uit, omdat het onderzoek op een lager pitje heeft gestaan. Parttime lesgeven aan de universiteit is heel leuk, maar het vraagt ook veel. Het eigen maken van een nieuwe rol en vaardigheden, binnen de bevreemdende context dat ik de meeste van mijn collega’s nog nooit heb ontmoet.

Lees verder »

Ontslag op afstand

Ook al lijkt de eerste stap te zijn gezet richting het einde van deze bevreemdende tijd, maak ik me nog steeds zorgen wat er gaat gebeuren met de arbeidsmarkt. En wie er nog meer geconfronteerd wordt met baanverlies in 2021.

Flori heeft een goed stuk geschreven voor het ontslag op afstand. De basis van ontslag blijft, of het nu persoonlijk of op afstand is, ben direct en respectvol. En zorg dat de persoon niet overvallen wordt door je boodschap.

Lees verder »

Duitse deelnemers gezocht

Mag ik voor mijn verjaardag 150 ingevulde vragenlijsten, door Duitse mensen die hun werk zijn kwijtgeraakt? Of als kerstcadeau dat mag ook 😉

38 mensen hebben de Duitstalige lijsten al ingevuld, nog 112 te gaan.

Je mag ook de lijsten invullen als je niet zoveel last hebt van rouwklachten. Of als je er veel last hebt. Hoe groter de diversiteit, hoe beter.

Lees verder »

Verhuizing

Hopelijk heb je genoten van de zomer, en toch het vakantiegevoel weten te vinden ondanks deze gekke tijd.

Het is een tijdje terug sinds de laatste mail (juni), tijd voor een update.

Artikel 4 (latente klassenanalyse) is na 8 maanden alsnog afgewezen door de editor, op basis van een reden die hij ook in de eerste versie had kunnen zien. Balen, maar we hebben hem alweer bij een ander tijdschrift ingediend. Hopelijk kunnen ze het stuk daar beter op waarde schatten.

Artikel 5 (validatie rouw cognitielijst) is ook voor de eerste keer ingediend. Ze lopen nu weer mooi gelijk, en het grote duimen is weer begonnen.

Artikel 6 (dagboek studie) begint eindelijk enige vorm te krijgen.

Lees verder »