Artikel 5 is gepubliceerd!

Een kort berichtje, want dit is te leuk om niet te delen. Blij! Artikel 5 is geaccepteerd en zojuist gepubliceerd!Je kan hem hier bekijken: https://doi.org/10.1007/s41811-021-00126-6We

Lees verder »

Zomerupdate

Een update voor de zomer begint.  Het afgelopen jaar is intens geweest. Het combineren van mijn eigen bedrijf, onderzoek doen en daarnaast twee dagen in

Lees verder »

Doorbreking van de stilte

Het is enkele maanden stil geweest van mij uit, omdat het onderzoek op een lager pitje heeft gestaan. Parttime lesgeven aan de universiteit is heel leuk, maar het vraagt ook veel. Het eigen maken van een nieuwe rol en vaardigheden, binnen de bevreemdende context dat ik de meeste van mijn collega’s nog nooit heb ontmoet.

Lees verder »

Ontslag op afstand

Ook al lijkt de eerste stap te zijn gezet richting het einde van deze bevreemdende tijd, maak ik me nog steeds zorgen wat er gaat gebeuren met de arbeidsmarkt. En wie er nog meer geconfronteerd wordt met baanverlies in 2021.

Flori heeft een goed stuk geschreven voor het ontslag op afstand. De basis van ontslag blijft, of het nu persoonlijk of op afstand is, ben direct en respectvol. En zorg dat de persoon niet overvallen wordt door je boodschap.

Lees verder »

Duitse deelnemers gezocht

Mag ik voor mijn verjaardag 150 ingevulde vragenlijsten, door Duitse mensen die hun werk zijn kwijtgeraakt? Of als kerstcadeau dat mag ook 😉

38 mensen hebben de Duitstalige lijsten al ingevuld, nog 112 te gaan.

Je mag ook de lijsten invullen als je niet zoveel last hebt van rouwklachten. Of als je er veel last hebt. Hoe groter de diversiteit, hoe beter.

Lees verder »

Verhuizing

Hopelijk heb je genoten van de zomer, en toch het vakantiegevoel weten te vinden ondanks deze gekke tijd.

Het is een tijdje terug sinds de laatste mail (juni), tijd voor een update.

Artikel 4 (latente klassenanalyse) is na 8 maanden alsnog afgewezen door de editor, op basis van een reden die hij ook in de eerste versie had kunnen zien. Balen, maar we hebben hem alweer bij een ander tijdschrift ingediend. Hopelijk kunnen ze het stuk daar beter op waarde schatten.

Artikel 5 (validatie rouw cognitielijst) is ook voor de eerste keer ingediend. Ze lopen nu weer mooi gelijk, en het grote duimen is weer begonnen.

Artikel 6 (dagboek studie) begint eindelijk enige vorm te krijgen.

Lees verder »

meer dan 1000 views….

Meer dan 1000 live kijkers…

Het webinar over rouwen om baanverlies voor het UWV onder de kundige leiding van Dukke Tuinenga.

Tot 2x toe is het maximum aantal aanmeldingen verhoogd om de toestroom te kunnen verwerken.
Voorafgaand zijn zelfs extra moderators aangesteld om alle vragen in de chat tijdens het webinar te kunnen beantwoorden, en nog was het bijna niet bij te houden.

We kunnen wel stellen, dit onderwerp leeft. Jee.

Lees verder »

Ik werk, dus ik ben. Maken we ons werk te belangrijk?

Veel herkenning en dingen die ik vanuit het onderzoek kan onderschrijven. En ja ik zit in de weekenden vaak nog te werken aan het onderzoek. Soms voelt dat als werk, omdat het voor geen meter lukt en ik niet de juiste referenties kan vinden. En andere momenten is het juist heerlijk om te doen.

Trouwens, is iets alleen werk, als je ervoor betaald wordt?

Lees verder »

Wie ben je nog zonder je werk?

Wie ben je nog zonder je werk?
Helaas een actueel onderwerp deze dagen.

Hoe kom je los van de narigheid van je ontslag?
Hoe kun je de focus weer leggen op een nieuw perspectief?

Als je sterk gehecht was aan je baan gaat dat proces niet over een nacht ijs. Wie ben je zonder baan en wie wil je zijn? Welke aspecten uit je oude baan zie je graag terugkomen in je nieuwe baan? En welke dingen kun je missen als kiespijn?

Lees verder »

Webinar – Rouwen om baanverlies

Gisteren voor de eerste keer sinds jaren een webinar gegeven over rouwen om baanverlies.

Werken voor Elkaar had het perfect geregeld. Zo luxe.

Ik moest wel echt wennen aan het ontbreken van sociale feedback. Af en toe schoot spontaan het onderzoek van Amy Cuddy door mijn hoofd, met haar sollicitatiegesprek ‘from hell’ omdat de interviewers geen sociale signalen afgaven aan de sollicitanten.

Lees verder »