Steeds meer professionals maken gebruik van de WerkVerliesLijst als onderdeel van hun dienstverlening binnen o.a. Spoor 2 trajecten, outplacement en WerkFit. En zij hebben behoefte aan verdieping. Ze willen graag meer weten over het onderzoek, de achtergrond van de WerkVerliesLijst en effectieve interventies. Deze vragen worden beantwoord tijdens deze masterclass WerkVerlies.

Wereldwijd is nog nauwelijks onderzoek gedaan naar rouwen om verlies van werk. Hierdoor worden rouwklachten nog vaak niet als zodanig herkend, of geschaard onder de noemer depressie of stressklachten. Daar doe je mensen te kort mee, helemaal omdat er bij rouw andere interventies nodig zijn. Dat is reden waarom ik sinds 2015 de impact van baanverlies onderzoek en de WerkVerliesLijst heb ontwikkeld. Deze lijst kan worden ingezet als screeningsinstrument om te toetsen in welke mate iemand last van gecompliceerde rouwklachten na baanverlies.  Deze rouwklachten nemen vaak toe met het verstrijken van de tijd, en kunnen zelfs leiden tot depressie en angstklachten. Kortom een hoop gedoe, waar je niet op zit te wachten. 

Met deze masterclass wil ik zorgen dat professionals over voldoende kennis en vaardigheden beschikken, zodat ze rouwklachten gerelateerd aan werkverlies tijdig signaleren en weten hoe ze hier op in kunnen spelen.

Wist je dat de reden van ontslag geen effect heeft op de mate van ervaren rouw?
Net zomin als de lengte van het dienstverband, leeftijd en geslacht.

Inhoud masterclass

 • Resultaten en inzichten van het onderzoek naar rouwen om baanverlies (artikel 1 t/m 4)
 • Theoretische kaders (o.a. Duale ProcesModel & de Latente Deprivatietheorie)
 • Bespreking verschil tussen rouw-, depressie en angstklachten bij werkverlies
 • Kaders voor inzet WerkVerliesLijst en interpretatie van de uitslag
 • Do’s en don’t bij multiproblematiek
 • Praktisch aan de slag en casuïstiek 
 • Effectieve interventies waar veel mensen baat bij hebben bij (dreigend) werkverlies

Het doel is om jou te leren hoe je optimaal gebruik kan maken van de WerkVerliesLijst, hoe je de uitkomst kan duiden, de signalen van gecompliceerde rouw kan herkennen en weet hoe je hier effectief op kan in spelen.

Om de training optimaal te laten aansluiten bij de wensen van de groep, is er ruimte voor vragen, interactie en het bespreken van casussen en is het aantal deelnemers beperkt. 

Jij leert hoe je optimaal gebruik kan maken van de WerkVerliesLijst, hoe je de uitkomst kan duiden, de signalen van gecompliceerde rouw kan herkennen en weet hoe je hier effectief op kan in spelen.

Samenwerken

Al jaren krijg ik regelmatig van ZZP-ers de vraag: “Zoek je nog transitiecoaches?“, “Kunnen wij gaan samenwerken?“.

Mijn bedrijf groeit en ik streef naar een landelijke dekking voor de transitietraining. Ik ben gepassioneerd over mijn vak, ik sta voor kwaliteit en ik heb eigen visie op het begeleiden van clienten. Dus ja, ik geloof in de kracht van samen, maar ik heb ook door de jaren geleerd dat dit vak niet voor iedereen is weggelegd. En aangezien ik eindverantwoordelijk blijf, ben ik voorzichtiger geworden tegen wie ik ja zeg.

Dus ja leuk, maar wel met een slag om de arm. Na afloop van de masterclass stuur ik in je een casus. Zodra jij deze hebt uitgewerkt en teruggestuurd, plannen we een gesprek in van max. 45 minuten om samen te bespreken wat er mogelijk is en hoe wij daar allebei in staan. 

Disclaimer. Voor de huidige opdrachten is een afgeronde HBO-opleiding een vereiste, als ook ruime ervaring in de re-integratiebranche. Dit is een harde eis vanuit het UWV om Werkfit en modulaire trajecten te mogen uitvoeren. 

Wil jij de mogelijkheid voor samenwerken onderzoeken? Schrijf je in voor de Masterclass Together. 

Wanneer

Er staat nog geen nieuwe datum gepland. 

Schrijf je in voor de wachtlijst om als eerste te horen wanneer de volgende masterclass is. 
Als het dan weer ‘live’ mogelijk is wordt de prijs aangepast en wordt het een dagtraining in Utrecht. 

Voor wie

Arbeidsdeskundigen, re-integratieadviseurs, casemanagers, werkadviseurs, klantmanagers, psychologen, bedrijfsmaatschappelijk werkers, hr-medewerkers, bedrijfsartsen, jobcoaches, arbeidsrecht juristen, loopbaanadviseurs en/of rouw- en verliesbegeleiders.

Masterclass WerkVerlies

125 excl btw
 • 2x 2 uur interactieve online training
 • Basiskennis over rouwen om baanverlies
 • Benodigde theoretische kaders
 • Belangrijkste resultaten uit artikel 1 t/m 4
 • Handvatten en richtlijnen voor de WerkVerliesLijst
 • Inzicht in risico- en beschermende factoren
 • Effectieve interventies voor rouwen om baanverlies
 • Casussen en vragen bespreken

Masterclass Together

175 excl btw
 • Deelname aan de masterclass WerkVerlies
 • Casus uitwerken ter toetsing na afloop van de masterclass
 • 1 op 1 gesprek om een samenwerking als transitiecoach te onderzoeken
Populair

Inschrijven Wachtlijst

Schrijf je in voor de wachtlijst en jij krijgt als eerste de kans om je in te schrijven voor de volgende masterclass Rouwen om BaanVerlies.

Deze masterclass is speciaal gericht op professionals die werken met mensen die hun baan zijn verloren. 

We maken er een mooie dag van waarin de nieuwste kennis en handvatten rondom rouwen om baanverlies worden gedeeld, theorie en praktijk worden met elkaar verbonden.

 

Hier kun je inschrijven om als eerste de kans krijgen om je aan te melden voor de volgende Masterclass Rouwen om BaanVerlies.

Tip: zet info@janskevaneersel.nl in je contactenlijst, zodat de mail niet in je spam / reclame folder blijft steken.